Overzetplinten: Dé oplossing voor een nette afwerking van uw vloer

Wanneer u een nieuwe vloer heeft gelegd, wilt u natuurlijk ook dat de randen netjes zijn afgewerkt. Overzetplinten zijn hiervoor de perfecte oplossing. Deze plinten zijn speciaal ontworpen om over uw bestaande plinten heen te plaatsen, waardoor u geen last heeft van beschadigingen en het er ook nog eens strak uitziet. In deze tekst vertellen we u meer over de voordelen van overzetplinten, hoe u ze kunt plaatsen en waar u op moet letten bij het kopen ervan.

Voordelen van overzetplinten

Overzetplinten hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele plinten. Zo zijn ze gemakkelijk te plaatsen en zijn beschadigingen aan uw bestaande plinten verleden tijd. Daarnaast zijn overzetplinten verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en designs, waardoor er altijd wel een optie is die bij uw interieur past. Ook zijn de plinten vochtbestendig en makkelijk schoon te maken, wat handig is in bijvoorbeeld de keuken of badkamer.

Hoe plaatst u overzetplinten?

Het plaatsen van overzetplinten is eenvoudig en kan door iedereen gedaan worden. U begint met het opmeten van de lengte van uw bestaande plinten. Vervolgens zaagt u de overzetplinten op maat en schuift u ze over de bestaande plinten heen. U kunt ervoor kiezen om de plinten vast te lijmen of te schroeven. Zorg er wel voor dat u de plinten op de juiste hoogte plaatst, zodat ze mooi aansluiten op de vloer.

Waar moet u op letten bij het kopen van overzetplinten?

Bij het kopen van overzetplinten is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte, dikte en lengte van uw bestaande plinten. Zo weet u zeker dat de overzetplinten goed over uw bestaande plinten heen passen. Daarnaast is het ook slim om te letten op de kleur en het materiaal, zodat de plinten goed aansluiten bij uw vloer en interieur.

Lees meer